1940 “De helsche patrouillle” door Edward Multon

Omstreeks 1940 verscheen bij uitgeverij “De Stuw” in Rotterdam de avonturenroman “De helsche patrouille” geschreven door Edward Multon.
Edward Multon was een van de pseudoniemen van de Nederlandse schrijver Herman Nicolaas van der Voort (Rotterdam, 15 november 1900 – Rotterdam, 2 mei 1982).
Avontuur, Romantiek en Techniek beloofde deze “Roman uit het Vreemdelingen-legioen”.
Stereotype zijn de gekleurde illustratie op stofomslag van het boek en de zwart-wit tekening in het begin van het boek.
Waarschijnlijk is de inhoud van deze roman dat ook, gelezen heb ik het zelf nog niet.

Aankondiging van “De helsche patrouille”

Het Rotterdamsch nieuwsblad schreef er in zijn rubriek “Boekenschouw” van 12 december 1939 het volgende over:

BOEKENSCHOUW.
DE HELSCHE PATROUILLE door Edward Multon.
Uitgeverij „De Stuw”, Rotterdam.

Een zilveren straal schiet door de lucht en treft den mast vaneen mailschip, die krakend splijt. Het raadsel is niet op te lossen, want het weer is kalm en helder en in geen velden of wegen is een duikboot of een ander oorlogsschip te ontdekken. De geheime diensten komen in actie en dit leidt tot een reeks van sensationeels avonturen, die de helsche patrouille beleeft.

Deze avonturenroman is er een van de goede soort, waarmede men zich op reis of op een regenachtige dag uitstekend kan amuseren, ook al omdat de schrijver alles zo onderhoudend weet te vertellen en de oplossing tot het laatst toe weet uitte stellen.
Het Vreemdelingenlegioen komt er ook nog aan te pas en de ontknoping blijft eigenlijk een geheim, het geheim van het nieuwe, vreemde wapen.


© Copyright | NLLegioen | All Rights ReservedPowered by Crossing Over