4 maart 1953, vader redde zijn zeventienjarige zoon uit het Vreemdelingenlegioen

“Vader redde zijn zeventienjarige zoon uit Vreemdelingenlegioen” onder deze titel publiceerde op 4 maart 1953
de Nieuwsdienst van het Algemeen Dagblad het onderstaande artikel.
Het lukte de vader, een zakenman uit Den Haag, zijn zoon vanuit Fort Saint Nicolas te Marseille weer mee naar huis te nemen. Volgens het artikel lukte dat omdat deze nog geen definitieve overeenkomst had getekend. Dat zal zeker ook een rol gespeeld hebben. Juridisch was echter waarschijnlijk het feit belangrijker dat de jongen ook volgens de Franse wet nog minderjarig was.
Helaas is de naam van de zoon slecht aangeduid met de initialen van zijn achternaam v. G. zodat een identificatie lastig is.

Zeevaartschool in Vlissingen 1952

VLISSINGEN. — In Vlissingen is teruggekeerd de zeventienjarige zeevaartscholier v. G., die reeds ongeveer anderhalve week werd vermist.
Aanvankelijk was slechts bekend, dat hij er in geslaagd was van Vlissingen naar Antwerpen te „liften”, verder ontbrak elk spoor.
Zijn vader, een Haags zakenman, is daarop naar Frankrijk gereisd, omdat het vermoeden bestond, dat de jongen een poging zou hebben gedaan om dienst te nemen bij het Vreemdelingenlegioen.
Dit vermoeden bleek juist te zijn.
Via Parijs was hij reeds in Marseille terecht gekomen en in het fort St. Nicolas vond de vader zijn zoon, die gelukkig nog geen definitieve overeenkomst had getekend.
Wel zou hij deze week nog op transport zijn gegaan naar Noord Afrika.
Nu werd het echter een retourtje naar Holland.
De jongen vertelde weinig lust in de studie te hebben. Daarom had hij eerst geprobeerd In Antwerpen aan boord van een schip geplaatst te worden. Toen dit niet gelukte, had hij zich naar Parijs begeven en zich daar bij een aanwervingsbureau van het Vreemdelingenlegioen gemeld.
Thans zal hij voorlopig toch gaan varen.
Misschien dat over een jaar de studie aan de zeevaartschool wat beter wil gelukken.

De poort van de kaserne in Fort Saint Nicolas te Marseille.
Rechts een wervingsposter van het Vreemdelingenlegioen.

Categorie: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright | NLLegioen | All Rights ReservedPowered by Crossing Over