Jo Breuer

Legionair Jo Breuer, Valkenburger in vreemde dienst

Onder deze titel publiceerde historicus Jan Schurgers een artikel over Johannes (Jo) Breuer in het Huis aan Huis Magazine “Kijk op Valkenburg” No 5 2021, Zomer Editie.
Het is niet de eerste keer dat Jan Schurgers over uit Limburg afkomstige Legionairs schreef. In 2002 verscheen zijn boek: “Misschien dat ik alleen ben: Ernst Wilhelm Lamberty” over het levensverhaal van de uit Valkenburg afkomstige legionair, zeezeiler en coasterkapitein Ernst Lamberty.
In de wintereditie van Kijk op Valkenburg nummer 4 2021 verscheen zijn verhaal over legionair Lou Custers, die in het Franse vreemdelingenlegioen diende tussen 1951 en 1956.

Aanvullende informatie

Het artikel over Johannes Breuer bevat aanvullende informatie op de webpage over Johannes Breuer van deze website.
Dit vooral betreffende zijn herkomst en zijn leven na zijn dienst in het Franse Vreemdelingenlegioen.
Afwijkend, van jaren eerder via de familie verkregen informatie, betreft de omstandigheden waaronder zijn broer Hubertus Breuer sneuvelde.
Destijds was het verhaal dat hij uit een brandende tank was gesprongen, maar niet dat hij zich over had willen geven, maar toen alsnog door de Russen werd neergeschoten.

In het artikel zijn de redenen waarom Johannes Breuer werd onderscheiden niet geheel correct omschreven. Johannes Breuer werd twee keer onderscheiden.
De eerst keer in 1947 met de medaille Coloniale, echter niet voor moedig gedrag zoals in het artikel genoemd, maar voor volbrengen van een vastgestelde dienstperiode in Indo-China.
De tweede keer in 1949 was wel voor moedig gedrag. De mutatie hiervoor was de eerder bij medaille Coloniale genoemde actie.

Oproep

Aan het einde van het artikel doet Jan Schurgers nog een oproep voor verdere informatie over Charles Quaedvlieg.
Zie hiervoor ook deze webpage.

© Copyright | NLLegioen | All Rights ReservedPowered by Crossing Over